Udgivet i Skriv en kommentar

Sanke tur

Sidste weekend var familien hjemme hos min mor og det gav en god mulighed for at komme ud og få samlet farveplanter til tørring. Ved siden af min mors hus ligger der en stor mark brak og det er et ideelt sted at samle, da rigtig mange farveplanter er pionerplanter. Jeg fandt rejnfan, prikbladet perikon, duftløs kamille og kruset skræppe frøstande.

Hjemme igen blev planterne renset, delt op i mindre buketter og hængt til tørre i brusenichen, tæt på vaskemaskinen og tørretumbleren, så de kunne få gavn af varmen fra dem. Her har de så hængt en lille ugestid. Nu er de blevet klippet op i mindre stykker og lagt i poser, jeg laver af brunt slagterpapir, der er fugtsugende, hvis der nu skulle være lidt fugt tilbage i planterne. Man må endelig ikke putte de tørrede planter i plasticposer, da de kan begynde at mugne og så er det jo spildt arbejde. Jeg skriver altid plantenavn, findested og dato på poserne, så jeg ved hvad der er i.

Den kruset skræppe er blevet ribbet for frøene og stænglerne kaseret. Jeg ribber frøene ned i et gammelt babydynebetræk med lynlås og så bliver det også hængt op ved varme. Jeg går og puffer og ryster det ind i mellem for at give luft til tørringsprocessen.